FAQ

Wanneer ga ik op zoek naar mijn trouwjurk?

Je zoektocht start je best 9 tot 12 maanden voor je grote dag. Omdat de levertermijnen verschillen van designer tot designer raden we ook aan om uiterlijk 7 maanden voor trouwdatum je jurk te bestellen. Al onze jurken zijn handgemaakt, dit is dan ook de reden waarom we deze termijn handhaven.

Moet ik een afspraak boeken?

Onze boetiek werkt enkel op afspraak . We willen al onze bruiden een persoonlijke service bieden en hen de tijd geven om door onze jurken te gaan, de stoffen te voelen en de verschillende jurken te passen. Een afspraak kan je gemakkelijk boeken op ons online reserveringssysteem.

Wat is de start-tot-finish-bruidsformule van The Ivory Club?

Jouw afspraak bevat een one-on-one ervaring met één van onze twee eigenaressen, Laura of Stéphanie. Al onze jurken zijn op maat gemaakt. Zodra je jouw droomjurk gevonden hebt , nemen we je maten op om deze vervolgens door te geven aan de gekozen designer en de jurk op jouw maat te bestellen. Tussen The Ivory Club en de door jou gekozen designer wordt een levertermijn van 4 tot 6 maanden verwacht. We bieden echter ook spoedbestellingen aan voor de meeste van onze merken, maar houd er rekening mee dat dit een extra vergoeding met zich meebrengt . Zodra je jurk in de boetiek arriveert, nodigen we je uit voor een tweede fitting, waar we samen met onze ervaren coupeuse nog de laatste aanpassingen kunnen doen. Vanaf dan is het slechts een kwestie van een paar weken om je voor een laatste keer te verwelkomen voor de final fitting en de afhaling van jouw jurk.

Hoelang duurt een afspraak?

Een afspraak bij The Ivory Club duurt gemiddeld twee uur. Dit geeft ons voldoende tijd om jouw ideeën te bespreken, samen door onze collectie te gaan en je favoriete jurken te passen. 

Wie breng ik mee naar mijn afspraak?

We bieden een heel persoonlijke service tijdens onze fittings en willen dat de focus volledig op jou gericht is, daarom raden we aan niet teveel mensen mee te nemen naar jouw afspraak. Wij stellen voor om maximaal drie personen mee te brengen om zo te vermijden dat er te veel verschillende meningen zijn die het zoeken naar jouw jurk moeilijker maken. Wil je toch graag meer mensen meenemen is dat geen probleem, gewoon even op voorhand verwittigen zodat we voldoende zitplaats kunnen voorzien.

Wat breng ik best mee naar mijn afspraak?

Vaak worden de trouwschoenen pas gekocht nadat de jurk gevonden is, maar mocht je deze toch al hebben, raden we je zeker aan deze mee te nemen op je afspraak. Anders mag je ook altijd een paar meenemen van ongeveer de hoogte die je in gedachten hebt voor jouw ‘dream shoes’.

Wat zijn de maten van jullie sample jurken?

De maten van onze samples variëren van maat 36 tot en met 42. Maak je zeker geen zorgen indien je maat buiten ons standaard assortiment valt, we zullen er altijd voor proberen zorgen dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van hoe de jurk er bij jou zal uitzien.

Wat is de prijs van jullie jurken?

De prijzen van onze designer jurken liggen tussen 1500 € – 6500 €. De meeste van onze jurken liggen tussen de prijs van 2000 € – 4000 €. Neem zeker een kijkje op onze designer pagina, hier krijg je een goed overzicht in welke prijsklasse de merken vallen.

Bieden jullie retouches/aanpassingen aan?

Wij werken samen met een ervaren coupeuse die de laatste aanpassingen aan de jurken maakt. Dit is wel een meerkost bovenop de aankoop van de jurk.

Hoe betaal ik voor mijn jurk?

Wij accepteren credit / debit card en contant geld in onze winkel. We vragen een aanbetaling van 80% op alle jurken bij bestelling, de resterende 20% kan worden betaald bij het ophalen van je jurk.

Is er een retour / annuleringsbeleid?

Wij geloven dat je zorgvuldig de tijd genomen hebt bij de keuze van jouw jurk en willen zelf ook dat je 100% overtuigd bent van deze beslissing. Omdat al onze jurken handgemaakt worden en deze dus ook een lange levertermijn hebben, start de productie van jouw jurk de dag nadat je maten zijn doorgegeven en daarom zijn alle verkopen van onze jurken definitief en bieden we hierop geen omruilingen of terugbetalingen. Mocht je toch twijfelen, raden we je aan hier een nachtje over te slapen en eventueel een nieuwe afspraak te maken.